Grachtenloop 2017

Op zaterdag 16 september organiseert Traininggroep Het Zwartewater de traditionele grachtenloop. Het parcours gaat dwars door het aloude centrum van de Hanzestad Hasselt. De loop zal door speaker Jan Stoeten worden begeleid. Komt u de wedstrijd ook samen met uw vrienden en familie  lopen?

 

Naast de wedstrijd over 10 officiële kilometers kan er mee worden gedaan over 1,6 km / 3 km en 5 km. De wedstrijd vindt over een vast parcours plaats waar men meerdere ronden aflegt. Het parcours is als volgt: Kastanjelaan (start), Bolwerk, Prinsengracht, Brouwersgracht, Heerengracht, Baangracht, Kastanjelaan, Bolwerk (finish).

Ronde grachtenloop
Ronde grachtenloop

De lopers van de 5 km maken bij de start een kleine lus extra (zie onderstaande afbeelding: in het zwart) om aan het juiste aantal kilometers te komen.

Extra lus 5 km (direct bij de start). In het zwart
Extra lus 5 km (direct bij de start). In het zwart

Start en inschrijving
Inschrijving vindt plaats van 13.00-13.45 in de ‘Schakel’ aan de Kastanjelaan. De wedstrijd start om 14.00 uur. Voor de senioren bedraagt het inschrijfgeld 4,00 euro en voor de jeugd tot en met 16 jaar 2,00 euro.

   

Tijdwaarneming
De tijdwaarneming zal elektronisch gebeuren, middels de aanwezigheid van een chip per loper

 

Prijsuitreiking

Na afloop is er voor iedereen een herinnering en de nummers één in de volgende categorieën ontvangen een prijs: tot 9 jaar over de 1,6 km, van 9 t/m 12 jaar over de 3 km, van 13 t/m 15 jaar over de  5 km, van 16 t/m 49 jaar over de 5 en 10 km en voor de 50 jaar en ouder over de 5 en 10 km.

 

Verkeersmaatregelen
Het verkeer heeft deze dag onder toezicht van de verkeersregelaars, tussen 13.30 en 15.00 uur, beperkte doorgang in de straten Gasthuisstraat en Nieuwstraat. Hulpdiensten zijn over de voorgenomen wegafzettingen geïnformeerd en hebben in geval van spoed altijd doorgang.