(virtuele) Koningsloop Hasselt 2021Trainingsgroep het Zwartewater organiseert dit jaar de virtuele Koningsloop. In de week van Koningsdag (zaterdag 24 april tot en met zaterdag 1 mei) kun je corona-proof op je eigen moment het parcours lopen van 5 km, 10 km of 21 km (halve marathon). De routes gaan langs mooie plekken in Hasselt en de omgeving. Na het lopen van jouw Koningsloop, stuur je een printscreen van het resultaat op naar lopen@trainingsgroephetzwartewater.nl. Je ontvangt dan een goodie bag met onder andere een medaille. De uitslagen verschijnen op www.uitslagen.nl.

 

Deelnemen

Iedereen kan deelnemen aan de virtuele Koningsloop. Je kunt je aanmelden op www.inschrijven.nl (link volgt). Je hebt hierbij keuze uit de volgende drie opties:

  • Inschrijving voor de 5 km, 10 km of 21 km (inschrijfkosten: €5,-)
  • Inschrijving voor de 5 km of 10 km met ondersteuning van een digitaal trainingsschema (inschrijfkosten: €7,-)
  • Inschrijving voor de 5 km of 10 km en Start to run: ondersteuning van een digitaal trainingsschema en deelname aan een whatsappgroep met personal trainer en andere deelnemers (inschrijfkosten: €10,-)

Heb je je aangemeld? Dan kun je tussen zaterdag 24 april en zaterdag 1 mei op een eigen moment jouw Koningsloop lopen. 

Na afloop

Na het lopen van jouw Koningsloop stuur je een printscreen van het resultaat (bijvoorbeeld van je Strava, Runkeeper of Garmin-app) naar lopen@trainingsgroephetzwartewater.nl. Vermeld hierbij je naam, de route (5, 10 of 21 km) en je adres. Wij zorgen dan dat je thuis een goodie bag met onder andere een medaille ontvangt. De uitslagen van de virtuele Koningsloop worden gepubliceerd op www.uitslagen.nl

Start to run

Heb jij nou altijd al willen beginnen met hardlopen, maar is het er nooit van gekomen? Dan is dit hét moment om te starten met de hardloopclinic Start to Run. Tijdens de loopclinic voor de 5 kilometer werk je in acht weken toe naar het kunnen uitlopen van de 5 kilometer. Dit zal in het begin gepaard gaan met veel wandelpauzes tijdens de trainingen. Naarmate de trainingen vorderen, worden de wandelpauzes steeds korter. Als je al ervaring hebt met het uitlopen van de 5 kilometer, dan is de loopclinic voor de 10 kilometer misschien wat voor jou. Voor beide schema’s geldt dat er drie trainingen per week op het programma staan. Wanneer je je aanmeldt voor Start to run, krijg je een begeleider waarbij je terecht kunt voor eventuele vragen en adviezen. De trainingen gaan in de week van 1 maart van start.

 

Parcours

Het KNAU gecertificeerde parcours van de 5 en 10 km gaat over 1 of 2 ronden van 5 km langs Hasselts pittoreske plekjes. De start/finish is op de kruising Hoogstraat en Burgemeester Royerplein. Het parcourse voor de halve marathon (21 kilometer) volgt.

 

Parcours 5 en 10 km:

Evenementsponsoren

De sponsoren van de virtuele Koningsloop volgen binnenkort.


Extra informatie

Uw deelname aan dit evenement geschiedt op eigen verantwoordelijkheid en risico. De organisatie vrijwaart zich van iedere aansprakelijkheid. Voor eventuele vragen of opmerkingen kunt u een mailtje sturen aan: lopen@trainingsgroephetzwartewater.nl 

Algemene voorwaarden

Bekijk hier de algemene voorwaarden voor deelname aan Koningsloop Hasselt.

Download
Algemene voorwaarden Koningsloop Hasselt
Adobe Acrobat document 151.2 KB