Koningsloop

Op vrijdag 27 april 2018 organiseert Trainingsgroep Het Zwartewater in samenwerking met de Oranjevereniging Hasselt

én meerdere sponsoren de 'Koningsloop'. Informatie over het programma, inschrijving, kleedruimte en parkeren kunt u hieronder lezen.

De loopafdeling van de Trainingsgroep Het Zwartewater organiseert ter voorbereiding op de Koningsloop een aantal clinics en geeft u tips voor een trainingsschema.

Programma 27 april

 

Tijd Afstand Categorie Voor-inschrijving Na-inschrijving
11:00 Cocon Kids Run 1 km Kinderen 6 t/m 9 jaar € 2,- € 2,-
11:10 Cocon Kids Run 1 km Kinderen 10 t/m 12 jaar € 2,- € 2,-
11:30 Therafit en Vesta Run 10 km Dames en heren vanaf 16 jaar € 6,- € 8,-
11:45 OBN run 5 km Dames en heren vanaf 13 jaar € 6,- € 8,-
         

Inschrijven

Klik hier om je alvast in te schrijven. De voorinschrijving sluit op 26 april 2018 om 18:00. Na-inschrijven kan op de dag zelf aan de inschrijfbalie op de start- en finishlocatie, tot 20 minuten voor de start van de desbetreffende afstand.

De Koningsloop wordt mede mogelijk gemaakt door:

Parcours

Het parcours van de 5 en 10 km gaat over 1 of 2 ronden van 5 km langs Hasselts pittoreske plekjes. De start/finish is op de kruising Hoogstraat en Burgemeester Royerplein. 

Het parcours van de Kids run gaat over een ronde van 1 km.

Verzorging

Langs het parcours is een waterpost en bij de finish ontvangt iedereen een flesje sportdrank.

Kleedruimte

Omkleden kan bij de Herderin op de kruising van start en finish.  Parkeren is mogelijk aan bij het gemeentehuis (Telvorenstraat 2, Hasselt), vanaf hier is het maximaal 600 meter lopen naar de start.

Routebeschrijving

Als je met de auto naar Hasselt komt, dan kun je die het beste parkeren bij het gemeentehuis, Telvorenstraat 2, 8061 CB Hasselt. Vanaf daar is het nog 600 m lopen naar de start- en finishlocatie via Dr H.A.W. van der Vechtlaan, Gasthuisstraat en Nieuwstraat

Tijdsregistratie

De Koningsloophasselt werkt met het Ipico tijdregistratiesysteem. De hiervoor benodigde ipico-chip wordt door de organisatie ter beschikking gesteld. Je ontvangt de chip tegelijk met je startnummer. De uitslagen worden gepubliceerd op www.uitslagen.nl.

Hoe word ik geregistreerd?

De chip is een vederlicht systeem die aan de loopschoen wordt bevestigd. Elke chip bevat een unieke code. Deze code wordt ‘gelezen’ door dunne antennematten op de weg, voorzien van bijbehorende tijd en doorgegeven aan de centrale computer van de timer/organisatie. Hier worden codes, tijden, startnummers en persoonsgegevens samengebracht en kan snel en goed een uitslag opgemaakt worden.

 

Hoe bevestig ik mijn chip?

Bij het startnummer ontvang je ook je chip, deze kan met de bijgeleverde tie-wrap gemakkelijk aan de schoen worden bevestigd. Natuurlijk is het ook mogelijk de chip middels de veters aan de schoen te bevestigen, dit heeft echter niet de voorkeur omdat de chip na afloop weer ingeleverd dient te worden. Zie ook deze demofilm.

 

Inleveren van de chips?

De chips worden direct na de finish verzameld door vrijwilligers van de organisatie. Deze zullen in het finishgebied staan en kunnen de chip op een snelle manier van je schoen halen

Prijzen

Cocon Kidsrun 1e 2e 3e
6 t/m 9 jaar Een trofee Een trofee Een trofee
10 t/m 12 jaar Een trofee Een trofee Een trofee
5 km 1e 2e 3e
Dames € 35,- € 20,- € 10,-
Dames 40+ € 35,- € 20,- € 10,-
Heren € 35,- € 20,- € 10,-
Heren 40+ € 35,- € 20,- € 10,-
10 km 1e 2e 3e
Dames € 50,- € 30,- € 20,-
Dames 40+ € 50,- € 30,- € 20,-
Heren € 50,- € 30,- € 20,-
Heren 40+ € 50,- € 30,- € 20,-

Extra informatie

Uw deelname aan dit evenement geschiedt op eigen verantwoordelijkheid en risico. De organisatie vrijwaart zich van iedere aansprakelijkheid. Voor eventuele vragen of opmerkingen kunt u een mailtje sturen aan: lopen@trainingsgroephetzwartewater.nl