Trainingsgroep Het Zwartewater (THZ)

Trainingsgroep Het Zwartewater (THZ) is als sportvereniging onderdeel van IJsclub Het Zwartewater uit Hasselt (ov). De vereniging bestaat uit drie pijlers: schaatsen, fietsen en lopenLeden van de Trainingsgroep komen uit Staphorst, Rouveen, Zwartsluis, Genemuiden, Hasselt, Zwolle en IJsselmuiden.

 

De leden van Trainingsgroep Het Zwartewater willen hun algemene lichamelijke conditie opbouwen of onderhouden. We streven ernaar in een goede sfeer en op aangename wijze met sport bezig te zijn. 

 

Motto: "Met gezelligheid en sportiviteit hebben wij een leuke tijd!”

Ontstaansgeschiedenis

Vanuit IJsclub Hasselt (opgericht op 19 november 1928) is in 1985 een trainingsgroep voor schaatsen opgericht: STG Het Zwartewater.

 

Meerdere schaatsende leden van STG Het Zwartewater onderhielden zomers hun conditie met fietsen, dit deden ze bij de Fietsgroep Hasselt. Per januari 2016 hebben STG Het Zwartewater en Fietsgroep Hasselt gekozen voor een samenwerking, beide takken van sport zijn vanaf toen te beoefenen binnen Trainingsgroep Het Zwartewater.

 

De kruisbestuiving van sporten en de samenwerking werd breder opgemerkt. Loopgroep No Limit van Henk Koopman heeft ook per januari 2017 gekozen om binnen Trainingsgroep Het Zwartewater hun activiteiten voort te zetten.

 

Per januari 2017 bestaat de Trainingsgroep in hun huidige vorm, met de drie pijlers van schaatsen, fietsen en lopen.