Nieuws

Koningsloop Hasselt 2021 - Virtueel

In de week van Koningsdag (zaterdag 24 april tot en met zaterdag 1 mei) kun je coronaproof op je eigen moment het parcours lopen van 5 km, 10 km of 21 km (halve marathon). Lees hier meer over het evenement.

IJsbaan Hasselt

Het schaatsvirus heeft z'n kop weer opgestoken. We zijn benieuwd wat komende week ons gaat brengen.
Op dit moment wordt binnen de vereniging druk vergaderd hoe wij in deze tijd de IJsbaan bij voldoende ijsdikte open kunnen gaan doen. Lees voor de laatste status de pagina van de IJsclub én hou de Facebookpagina's van de IJsclub en Trainingsgroep Het Zwartewater in de gaten.

Oliebollenloop 2020 - Virtueel

Dit jaar organiseren we tussen 19 december en 31 december de jaarlijkse Oliebollenloop. Dit keer geen groot evenement, maar een coronaproof hardloopevenement. Lees hier meer over het evenement

Hasselts Halve

Tussen 16 mei en 13 juni 2020 organiseert Trainingsgroep het Zwartewater: 'Hasselts Halve'. Hasselts Halve is een eenmalig hardloopevenement dat bestaat uit vier routes in en rondom Hasselt. De vier routes vormen samen een route van 21,1 km. Een mooie uitdaging als je bijvoorbeeld aan het trainen was voor de halve marathon van Zwolle (13 juni). Alle deelnemers krijgen na afloop een medaille toegestuurd, mogelijk gemaakt door Snijder filtertechniek en Binthout. Lees meer over Hasselts Halve op deze pagina.

 

Hardloopclinics voor Koningsloop 2020

Op 27 april vindt de derde editie van de Koningsloop Hasselt plaats. Ter voorbereiding op de 5 kilometerrun van de Koningsloop, organiseert Trainingsgroep het Zwartewater een hardloopclinic. Deze clinic is speciaal voor hardlopers die begeleiding willen bij het trainen voor de 5 kilometerrun. Voor de jeugd tot en met 13 jaar is er ook een hardlooptraining. Deelnemers van de hardloopclinic ontvangen een gratis startbewijs voor de Koningsloop.

 

Hardloopclinic volwassenen

De clinic duurt tien weken. Iedere dinsdag is er een gezamenlijke training onder begeleiding van het trainersteam van Henk Smalbrugge. Tijdens de trainingen worden er verschillende oefeningen gedaan om de looptechnieken te verbeteren. Daarnaast ontvangen alle deelnemers een trainingsschema.

 

Data en aanmelden volwassenen

De hardloopclinic gaat van start op dinsdag 11 februari. Op dinsdag 14 april is de laatste training. De trainingen beginnen om 19.15 uur bij het clubgebouw van Trainingsgroep het Zwartewater (Buiten de Enkpoort 17, Hasselt). Deelname aan de hardloopclinic kost 75 euro. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar lopen@trainingsgroephetzwartewater.nl

 

Training jeugd

Jeugd tot en met 13 jaar kan ter voorbereiding op de Koningsloop vier keer gratis trainen. Dit kan in februari en maart. Deze jeugdtraining start iedere donderdagavond om 19.15 uur, eveneens bij het clubgebouw. Informatie opvragen of aanmelden kan door een e-mail te sturen naar lopen@trainingsgroephetzwartewater.nl

 

Zie ook www.trainingsgroephetzwartewater.nl

 

 

Opgave schaatsen 2019/2020

De voorbereidingen voor het schaatsen zijn alweer opgestart.

Alle schaatsende leden hebben informatie ontvangen over de opgave voor het komend seizoen. Heb je de mail niet ontvangen? Neem dan contact op met Roeline Knoll schaatsen@trainingsgroephetzwartewater.nl.

 

Ben jij fietser en/of loper en wil je meer weten over het schaatsen?

Stuur dan een mail naar schaatsen@trainingsgroephetzwartewater.nl 

Clubavond 2019

Zaterdag 25 mei is onder mooie weersomstandigheden de clubavond gehouden, dit was voor het eerst bij de sporthal. Door onze sponsor Kontento werd het eten en drinken verzorgd. Op de avond is ook een foto gemaakt van de aanwezige leden in de nieuwe clubkleding. Op een later tijdstip worden de contracten door de sponsoren ondertekend.

Foto's van de avond zijn hier te vinden.

Koningsloop 2019

Op zaterdag 27 april 2019 organiseert Trainingsgroep Het Zwartewater in samenwerking met de Oranjevereniging Hasselt weer de Koningsloop. Alles over de loop kunt u hier lezen.

 

Alternatieve Elfstedentocht

Verschillende rijders van Trainingsgroep Het Zwartewater uit Hasselt namen deel aan de 100 km of 200 km tijdens de Alternatieve Elfstedentocht op de Oostenrijkse Weissensee. Na een grondige voorbereiding van enkele maanden reisde een groep van ongeveer 20  leden opnieuw af naar Techendorf.

 

Materialen, kleding, voeding, conditie en de sfeer waren allemaal perfect in orde en het beloofde een mooie dag te worden. Voor de 200 km rijders ging de wekker al om 4.30 uur om uiteindelijk om 7.00 uur aan de start te staan. Bij een temperatuur van minus 18 graden klonk het startschot en onder luid gejuich gingen de eerste 1100 rijders van start en werd de eerste ronde van 12,5 km in het donker van de ochtend ingezet.

 

Bij weinig wind en met een stralende zon waren de omstandigheden die dag goed te noemen. Vanzelfsprekend horen er bij natuurijs diverse scheuren in de ijsvloer, maar gelukkig zijn de meeste leden zonder ernstige verwondingen teruggekeerd. Na 7 uur en 51 minuten kwam Jan Kanis als eerste rijder van de Trainingsgroep na 200 km over de finish. Met deze tijd behoorde hij tot de zestig snelste schaatsers van de toertocht van 29 januari. Vervolgens behaalden achtereenvolgens ook Rene Staalstra, Roeline Knoll, Derk Jan Verhoek, Wilco de Jong, Klaes-Maarten van der Stege, Lambert Akkerman, Johan Dunnink en Daan van der Lingen de finish van de 200 km.

 

Voor Daan (en ook alle supporters) was het extra spannend want hij arriveerde 10 seconden voor sluitingstijd van de voorlaatste ronde de finish en mocht zo gelukkig de tocht uitrijden. Om precies 19 uur passeerde Daan in het volledig donker en onder luid gejuich van supporters en verzorgers als laatste die dag de finish. De overige rijders leverden hun eigen topprestatie en behaalden diverse afstanden: Maud Feenstra (150 km ), Wilke Feenstra (125 km), Harjan Rumpf (100 km), Albert Grolleman (75 km) en Boudewijn Zuidema die helaas al vroeg moest opgeven vanwege materiaalpech (25 km). Een prachtig resultaat die voor velen als een grote overwinning voelde.

 

“Deelnemers maar zeker ook supporters en verzorgers en trainers kijken terug op een hele geslaagde reis en we bedanken graag alle thuissupporters en sponsoren die ons in de voorbereidingen en tijdens de schaatstocht live gevolgd en gesteund hebben. Wij kijken nu al weer uit naar de komst van natuurijs in Nederland. We zijn er klaar voor”, aldus de schaatsers uit Hasselt en omgeving.