Nieuws

Grachten Swim & Run

Koningsloop breekt record

Afgelopen woensdag hebben 400 lopers aan ons evenement meegedaan. Bedankt voor de deelname.

Bij deze een aantal linkjes:

Opgave schaatsen

Vanaf september wordt er weer wekelijks een schaatstraining gehouden. Door sluiting van de ijsbaan in Dronten zal dit vanaf heden in Thialf zijn. Wil je ook mee schaatsen? Lees hier dan de informatie over het schaatsen en de aanvraag voor een baankaart in Thialf.

Koningsloop 2021

Als gevolg van de coronamaatregelen was ook dit jaar de Koningsloop virtueel.

Zaterdagmorgen 24 april gingen acht jeugdige leden van Trainingsgroep Het Zwartewater als eersten op weg voor hun virtuele Koningsloop van 5 km. Burgemeester Eddy Bilder was bereid gevonden bij start bij de ijsbaan het startschot te lossen voor deze eerste lopers. Hij vindt de virtuele Koningsloop een prima en vindingrijk initiatief van de Trainingsgroep in de huidige coronatijd.

 

Natuurlijk hebben deze eerste deelnemers de Koningsloop uitgelopen. Na afloop kregen ze danook allemaal de welverdiende Koningsloopmedaille.

 

Donderdag 29 april hebben een elftal jeugdleden de Koningsloop gelopen. De kinderen liepen onder begeleiding van een aantal volwassen ook het parcours van de 5 km.

Begonnen werd met een korte warming-up om goed van start te kunnen gaan. Om klokslag 19.30 uur klonk het startschot en werd er bliksemsnel gestart. Het ging zo snel dat één van de volwassenen naar voren sprintte om het tempo enigszins te verlagen. Na de Stenendijk nam een groepje van drie kinderen afstand van de groep. Het tempo lag daarbij net onder de vijf minuten per km! Na 3,5 km roken ze de finish en waren ze voor de begeleiders amper bij te benen. De kinderen van deze kopgroep vormden na te zijn gefinisht een erehaag voor de andere lopers.

 

Brian liep de Koningsloop in 23:53 en was daarmee de snelste. Matthias en Niels kwamen kort daarna gezamenlijk over de finish in een tijd van 24:04. Van de meiden was Liza de snelste met een tijd van 25:44. Ook alle andere kinderen kwamen binnen 30 minuten over de finish. Uiteraard ook voor deze lopers was er na afloop een Koningsloopmedaille.

 

De organisatoren, die de sponsoren van de Koningsloop dankbaar waren voor hun ondersteuning, vonden het een prachtige sportieve en geslaagde happening voor de jeugdleden.

 

Uiteraard zijn van beiden evenementen foto's gemaakt. Aan het weer kun je zien welke  24 april zijn gemaakt en welke 29 april. Je kunt de foto's bekijken door hier te klikken.

 

In totaal hebben zich 136 lopers ingeschreven voor de Koningsloop: 50 voor de 5 km, 50 voor de 10 km en 36 voor de halve marathon (21km).

Koningsloop Hasselt 2021 - Virtueel

In de week van Koningsdag (zaterdag 24 april tot en met zaterdag 1 mei) kun je coronaproof op je eigen moment het parcours lopen van 5 km, 10 km of 21 km (halve marathon). Lees hier meer over het evenement.

IJsbaan Hasselt

Het schaatsvirus heeft z'n kop weer opgestoken. We zijn benieuwd wat komende week ons gaat brengen.
Op dit moment wordt binnen de vereniging druk vergaderd hoe wij in deze tijd de IJsbaan bij voldoende ijsdikte open kunnen gaan doen. Lees voor de laatste status de pagina van de IJsclub én hou de Facebookpagina's van de IJsclub en Trainingsgroep Het Zwartewater in de gaten.