Nieuws

Koningsloop 2019

Op zaterdag 27 april 2019 organiseert Trainingsgroep Het Zwartewater in samenwerking met de Oranjevereniging Hasselt weer de Koningsloop. Alles over de loop kunt u hier lezen.
 

 

Alternatieve Elfstedentocht

Verschillende rijders van Trainingsgroep Het Zwartewater uit Hasselt namen deel aan de 100 km of 200 km tijdens de Alternatieve Elfstedentocht op de Oostenrijkse Weissensee. Na een grondige voorbereiding van enkele maanden reisde een groep van ongeveer 20  leden opnieuw af naar Techendorf.

 

Materialen, kleding, voeding, conditie en de sfeer waren allemaal perfect in orde en het beloofde een mooie dag te worden. Voor de 200 km rijders ging de wekker al om 4.30 uur om uiteindelijk om 7.00 uur aan de start te staan. Bij een temperatuur van minus 18 graden klonk het startschot en onder luid gejuich gingen de eerste 1100 rijders van start en werd de eerste ronde van 12,5 km in het donker van de ochtend ingezet.

 

Bij weinig wind en met een stralende zon waren de omstandigheden die dag goed te noemen. Vanzelfsprekend horen er bij natuurijs diverse scheuren in de ijsvloer, maar gelukkig zijn de meeste leden zonder ernstige verwondingen teruggekeerd. Na 7 uur en 51 minuten kwam Jan Kanis als eerste rijder van de Trainingsgroep na 200 km over de finish. Met deze tijd behoorde hij tot de zestig snelste schaatsers van de toertocht van 29 januari. Vervolgens behaalden achtereenvolgens ook Rene Staalstra, Roeline Knoll, Derk Jan Verhoek, Wilco de Jong, Klaes-Maarten van der Stege, Lambert Akkerman, Johan Dunnink en Daan van der Lingen de finish van de 200 km.

 

Voor Daan (en ook alle supporters) was het extra spannend want hij arriveerde 10 seconden voor sluitingstijd van de voorlaatste ronde de finish en mocht zo gelukkig de tocht uitrijden. Om precies 19 uur passeerde Daan in het volledig donker en onder luid gejuich van supporters en verzorgers als laatste die dag de finish. De overige rijders leverden hun eigen topprestatie en behaalden diverse afstanden: Maud Feenstra (150 km ), Wilke Feenstra (125 km), Harjan Rumpf (100 km), Albert Grolleman (75 km) en Boudewijn Zuidema die helaas al vroeg moest opgeven vanwege materiaalpech (25 km). Een prachtig resultaat die voor velen als een grote overwinning voelde.

 

“Deelnemers maar zeker ook supporters en verzorgers en trainers kijken terug op een hele geslaagde reis en we bedanken graag alle thuissupporters en sponsoren die ons in de voorbereidingen en tijdens de schaatstocht live gevolgd en gesteund hebben. Wij kijken nu al weer uit naar de komst van natuurijs in Nederland. We zijn er klaar voor”, aldus de schaatsers uit Hasselt en omgeving.

Verslag Oliebollenloop

29 december Oliebollenloop

Op zaterdag 29 december 2018 organiseert Trainingsgroep Het Zwartewater haar jaarlijkse oliebollenloop.

Alles over deze loop kunt u hier lezen

Extra hardloopmogelijkheden

Per september trainingen voor jeugd, recreanten en gevorderden 

 

Bij de loopafdeling van Trainingsgroep Het Zwartewater wordt momenteel door ervaren lopers iedere woensdagavond getraind op een redelijk tot hoog niveau. Echter de beginneling, de recreant en de jeugd heeft nu geen verenigingsonderkomen. Daarom start de Trainingsgroep per september met looptrainingen voor de jeugd, de beginneling, de recreant en de gevorderden. Voor elk wat wils! 

Het mooie van het lopen in groepsverband is dat de tijd vliegt, de drempel lager ligt, doelen makkelijker bereikt worden en het lopen dus een stuk gemakkelijker maakt. 

 

Hardlopen voor de recreant 

Vanaf september starten wij met een tweede groep, met een laagdrempeliger niveau waardoor het voor eenieder met een lichte basisconditie (3-5km kunnen joggen aan één stuk) goed te doen is om hard te lopen in groepsverband met daarbij een trainer. 

De recreatie groep zal ook trainen op de woensdagavond, tegelijkertijd met de gevorderden groep. Op de avond zelf kan men beslissen met welke groep mee te trainen.

 

Start: Woensdagavond 5 september, vertrek om 19:15 vanaf het ijsclubgebouw bij de molen. Training duurt tot 20:30.

Maand september gratis 

 

Hardlopen voor de jeugd

In en om Hasselt hebben wij gemerkt dat jeugd (tot 16 jaar) hardlopen leuk vindt maar voor deze groep is er geen verenigingsaanbod in Hasselt te vinden.

Bij Trainingsgroep Het Zwartewater wordt gestart met een pilot, aanbod voor looptraining voor jeugd van 6 jaar t/m 15 jaar. 

 

Start: Donderdagavond 6 september, vertrek om 18:30 vanaf het ijsclubgebouw bij de molen. Training duurt tot 19:30.

Maand september gratis 

 

Hardlopen voor de beginner

Ook is er voor de beginner een mogelijkheid om aan te melden voor een basiscursus met een duur van 12 weken bij Runnerspoint onder leiding van Henk Smalbrugge.

Bij Runnerspoint kan iedereen zich aanmelden die gemotiveerd is, zijn conditie wil verbeteren, zijn weerstand wil verhogen, zijn gewicht wil laten afnemen of mentaal sterker wil worden. Vooral beginners moeten hun trainingsschema geleidelijk (qua omvang en intensiteit) opbouwen. Het hart, longen en het vaatstelsel passen zich sneller aan dan de spieren, pezen en de beenderen. Bij deze cursus bouwen we de trainingen heel langzaam op ter voorkoming van blessures. 

 

De cursus bestaat uit 1x per week groepstraining onder begeleiding van de trainer. Tijdens de training krijg je loopscholing en tips wat betreft het hardlopen (blessures/ voeding etc.)

Daarnaast krijg je een schema die je zelf die week kunt volgen.

De eerste les is een introductie les en geheel vrijblijvend.

Kosten voor de cursus zijn € 75 (voor 12 weken)

 

Ben je na het lezen van dit nieuwsbericht enthousiast geworden en wil je na de zomervakantie weer goed sportief van start, doe dan een mailtje naar lopen@trainingsgroephetzwartewater.nl om je interesse te tonen.