Nieuws

Verslag Oliebollenloop

29 december Oliebollenloop

Op zaterdag 29 december 2018 organiseert Trainingsgroep Het Zwartewater haar jaarlijkse oliebollenloop.

Alles over deze loop kunt u hier lezen

Extra hardloopmogelijkheden

Per september trainingen voor jeugd, recreanten en gevorderden 

 

Bij de loopafdeling van Trainingsgroep Het Zwartewater wordt momenteel door ervaren lopers iedere woensdagavond getraind op een redelijk tot hoog niveau. Echter de beginneling, de recreant en de jeugd heeft nu geen verenigingsonderkomen. Daarom start de Trainingsgroep per september met looptrainingen voor de jeugd, de beginneling, de recreant en de gevorderden. Voor elk wat wils! 

Het mooie van het lopen in groepsverband is dat de tijd vliegt, de drempel lager ligt, doelen makkelijker bereikt worden en het lopen dus een stuk gemakkelijker maakt. 

 

Hardlopen voor de recreant 

Vanaf september starten wij met een tweede groep, met een laagdrempeliger niveau waardoor het voor eenieder met een lichte basisconditie (3-5km kunnen joggen aan één stuk) goed te doen is om hard te lopen in groepsverband met daarbij een trainer. 

De recreatie groep zal ook trainen op de woensdagavond, tegelijkertijd met de gevorderden groep. Op de avond zelf kan men beslissen met welke groep mee te trainen.

 

Start: Woensdagavond 5 september, vertrek om 19:15 vanaf het ijsclubgebouw bij de molen. Training duurt tot 20:30.

Maand september gratis 

 

Hardlopen voor de jeugd

In en om Hasselt hebben wij gemerkt dat jeugd (tot 16 jaar) hardlopen leuk vindt maar voor deze groep is er geen verenigingsaanbod in Hasselt te vinden.

Bij Trainingsgroep Het Zwartewater wordt gestart met een pilot, aanbod voor looptraining voor jeugd van 6 jaar t/m 15 jaar. 

 

Start: Donderdagavond 6 september, vertrek om 18:30 vanaf het ijsclubgebouw bij de molen. Training duurt tot 19:30.

Maand september gratis 

 

Hardlopen voor de beginner

Ook is er voor de beginner een mogelijkheid om aan te melden voor een basiscursus met een duur van 12 weken bij Runnerspoint onder leiding van Henk Smalbrugge.

Bij Runnerspoint kan iedereen zich aanmelden die gemotiveerd is, zijn conditie wil verbeteren, zijn weerstand wil verhogen, zijn gewicht wil laten afnemen of mentaal sterker wil worden. Vooral beginners moeten hun trainingsschema geleidelijk (qua omvang en intensiteit) opbouwen. Het hart, longen en het vaatstelsel passen zich sneller aan dan de spieren, pezen en de beenderen. Bij deze cursus bouwen we de trainingen heel langzaam op ter voorkoming van blessures. 

 

De cursus bestaat uit 1x per week groepstraining onder begeleiding van de trainer. Tijdens de training krijg je loopscholing en tips wat betreft het hardlopen (blessures/ voeding etc.)

Daarnaast krijg je een schema die je zelf die week kunt volgen.

De eerste les is een introductie les en geheel vrijblijvend.

Kosten voor de cursus zijn € 75 (voor 12 weken)

 

Ben je na het lezen van dit nieuwsbericht enthousiast geworden en wil je na de zomervakantie weer goed sportief van start, doe dan een mailtje naar lopen@trainingsgroephetzwartewater.nl om je interesse te tonen.

 

Opgave schaatsseizoen 2018 - 2019

De voorbereidingen voor het schaatsen zijn alweer opgestart.

Alle schaatsende leden hebben informatie ontvangen over de opgave voor het komend seizoen. Heb je de mail niet ontvangen? Neem dan contact op met Roeline Knoll schaatsen@trainingsgroephetzwartewater.nl.

 

Ben jij fietser en/of loper en wil je meer weten over het schaatsen?

Stuur dan een mail naar schaatsen@trainingsgroephetzwartewater.nl 

 

Koningsloop

“Heb jij ook zo genoten van de eerste Koningsloop Hasselt?

Als organisatie hebben we het prachtig gevonden om dit evenement te kunnen organiseren en hebben genoten van het evenement, de deelnemers en hun enthousiasme!”

 

Bekijk de uitslagen van het evenement

Bekijk de foto’s