Hardlopen

Waarom hardlopen? De één wil zijn conditie verbeteren, de ander loopt hard om af te vallen. Of je nou wekelijks je vaste rondje loopt of traint met als doel een wedstrijd te lopen, dat is voor een ieder een persoonlijke keuze. Maar het allerbelangrijkste is het plezier dat je eraan beleeft. En wat is er dan leuker om dit samen te doen met andere lopers.


Als groep lopen we één keer in de week op de woensdagavond. Na het opwarmen van de spieren starten we onze intervaltraining of we doen een duurloop afgewisseld door versnellingen. Door de manier van trainen kan iedereen zijn/haar eigen tempo lopen, niet iedereen loopt nou eenmaal even snel. Wat wel van belang is dat je enige basis hebt en samen met de groep kunt warm lopen en ook nog weer samen thuis kunt komen. De groep start en eindigt gezamenlijk vanaf het clubgebouw.

 

In de zomer periode trainen we in het buitengebied van Hasselt en gaan we met enige regelmaat naar het Staphorsterbos. In de winterperiode blijven we in Hasselt zelf, zodat je toch enigszins verlicht loopt.

 

Door de “passie” die je deelt met met de groep motiveer je elkaar en dat maakt het lopen nog leuker, ook als het soms even wat zwaarder is.

 

De groep bestaat uit zowel mannen als vrouwen en verschilt in leeftijd van rond de dertig tot in de zeventig.

 

Naast de looptraining voor gevorderden biedt Trainingsgroep Het Zwartewater ook hardlooptraining aan