Hardlopen

 

Waarom hardlopen? De één wil zijn conditie verbeteren, de ander loopt hard om af te vallen. Of je nou wekelijks je vaste rondje loopt of traint met als doel een wedstrijd te lopen, dat is voor een ieder een persoonlijke keuze. Maar het allerbelangrijkste is het plezier dat je eraan beleeft. En wat is er dan leuker om dit samen te doen met andere lopers.


We zijn een groep met lopers in de leeftijd van 16 tot 70 jaar en lopen één keer in de week op de woensdagavond. Om 19.15 starten we bij het clubgebouw en na het opwarmen van de spieren starten we onze intervaltraining of we doen een duurloop afgewisseld door versnellingen.

 Door de groep in tweeën of drieën op te splitsen naar lopers met gelijkwaardig nivo  en door de manier van trainen kan iedereen zijn/haar eigen tempo lopen, niet iedereen loopt nou eenmaal even snel.

Wat van belang is om te kunnen starten met de loopgroep is dat je enige basis hebt en samen met de groep kunt warm lopen en ook nog weer samen thuis kunt komen: dit betekent dat je zo’n 3 tot 5 km onafgebroken kunt joggen.  

 

In de zomer periode trainen we in het buitengebied van Hasselt en gaan we met enige regelmaat naar het Staphorsterbos. In de winterperiode blijven we in Hasselt zelf, zodat je toch enigszins verlicht loopt.

 

Door te lopen creëer je passie voor lopen,  door die passie te delen met de groep motiveer je elkaar en dat maakt het lopen nog leuker, ook als het soms even wat zwaarder is. 

 

Naast volwassen groepen zijn er ook jeugdgroepen van 6 tot 16 jaar. Zij trainen op donderdagavond, de beginners van 18.30 tot 19.15, de gevorderden van 19.30 tot 20.30.

 

We zijn aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie (KNAU). Eén van de voordelen hiervan is dat je een wedstrijdlicentie kunt aanvragen. Met deze licentie kun je zelfs deelnemen aan de Nederlandse kampioenschappen en aan baanwedstrijden. Daarnaast zijn alle leden van de Atletiekunie verzekerd voor ongevallen en aansprakelijkheid tijdens deelname aan trainingen en wedstrijden.

 

Voor trainers is via de Atletiekunie een collectieve aansprakelijkheidsverzekering afgesloten voor activiteiten binnen verenigingsverband. Ook (assistent-)trainers/begeleiders vallen onder de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering, zelfs als ze niet gecertificeerd zijn

 

Heb je interesse? Je kunt altijd een paar maal gratis meetrainen, neem hiervoor contact op met lopen@trainingsgroephetzwartewater.nl